Joškizmi te presjek skupova s paralelnim svjetovima

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blogopis
Razne mentalne tvorevine, od krajnje neozbiljnih do djelomično fatalnih; zbivanja iz života i smrti, protoimperativi, numizmatika, ekstrapolacije apsoluta, elongacije i druge pametne stvari koje fasciniraju gledatelje "Milijunaša".

Na stranici http://batajolex.arhiva.blog.hr/ ko hoće može naći tekstove koji nedostaju, da se spiječi bunt. A nekima fali N dasaka u glavi, i još se bave politikom ili humanističkim znanostima, pa ništa.

Linkovi Joškizama
http://mibex.blog.hr/

http://ligadubrovcana.blog.hr/

http://underroom.blog.hr/

MASAKR TIMES
Popularni MASAKR TIMES utemeljen je na izvještajima različitih novinskih, babosomskih, te senzacionalističkih agencija, s manje ili više udjela osobne prepričbe s elementima: zlobe (HIMBA), začini, maslanja, Dukat-arenja (GROREUTERS), personalne obojenosti (VICEVI I ŠALE), alkohola, penicilina i drugih vrsta dopinga (ANCORS).

Ispričavamo se čitateljima ukoliko se u pojedinim vijestima potkrade isključiva istina, kao primjerice u "Sutkinji Amy".
Jer što je uopće istina ? (pitaju se već tisućljećima različiti mislitelji)

09.01.2006., ponedjeljak

MASAKR TIMES br. 3

Ja sam kultura... MASAKR TIMES 3
Autor/-ica: Bata Jole



PROČITAJTE AKO ZNATE ČITATI I AKO VAM SE ČITA
1 PEACEFUL RIDES AGAIN
2 DRINKING AS USUAL
3 OLD SPORTS: NO MORE BARKARSTVO
4 ISIDOR ŽELI RADITI ALI MU SE NE DA
5 TKO JE SMJESTIO ČAGLJU ROGERU ?

BROJ 3 Krug pakla 9. KOLOZOV 2001

KVAŠK SE NIJE PLASIRAO U KVALIFIKACIJE, HAJDUK U UEFI

BATA GROLE SE ŽENI
TKO JE SRETNA NEVJESTA ?
Doznajemo da se legendarni neženja i multiparalelik Bata Grole ženi, tj. uplovljava u bračnu luku. Budući da je riječ prvenstveno o njegovoj izjavi, ne vjerujemo ni riječi. Ne znamo ni kako izgleda ta luka, i ima li u njoj uopće brodova. Međutim, pouzdano se zna da je Štimac zbog lakšeg vandalizma kažnjen s 6 utakmica neigranja. Navodno se Španac spotaknuo...
Tko je legendarna Inana, koja će pokušati preobratiti Bata Groleta, ili će, što je još gore, pokušati ga prihvatiti kakav jest, što je teorijski san svakog Hrvata i Hrvatice ?
Navodno je iz Sinja i završila je ekonomiju...pitanje je kakav je efekt imala legendarna sinjska bura na odnos s Bata Grolexom ? Neki smatraju da ju je bura razbistrila, neki da joj je u ovom pogledu bura propuvala brain. E, budućnost će da pokaže, dok ima nas Čvorovića, nema da se bojimo ičega.


POZITIVNA GEOGRAFIJA
E, ovde se nalazi Kvaškland, govore ova 2 čoveka na slici. Hoće li im to pomoći u životu, ne zna se. Možda ulože u turizam, možda samo odsurfaju nekud u bespuća. E, krivo ste pokazali, tu žive krokodili (doduše ima nekih i u Kvašklandu, ali to je tajna majstora kuhinje). Nafta je uvek korisna, posebno kad ne trebaš po nju u Potomje.
NAJVEĆI USPJEH KVAŠK-A U ISTORIJI
Naravno, riječ je o dvije pobjede protiv “Šipana”, od toga jedna u gostima, nakon čega je provedena masovna bakljada...bengalske vatre kroz koje su skakali bengalski tigrovi. Kad su “Šipanci” bili već potpuno pokopani, na domaćem je terenu KVAŠK izgubio s zgoditkom razlike i sni o Kupu evropskih prvaka pošli su u maestral.

HAJDUK U KUPU UEFA
Pa prošli smo “Ferencvaros”, što bi vi? Očito, ne da budemo evropski prvaci... Sa Štimcem i Asanovićem, puno smo lošiji nego lani. Da treba izbacivat Alku Vuicu iz disca, tko bi nam bio ravan? Dobili bismo n bodova za “Trofej last summer”. Ali fudbal je nešto drugo...
PEACEFUL RIDES AGAIN
Navodno, čak ni zadnjih dana boravka u Kvašklandu, legendarna Peaceful naravno nije mirovala. Posljednji Nightrider, prema opravdanim pretpostavkama, opet je bio Vinkovčanin, čime je vjerojatno zatvoren ovoljetnji ciklus, barem što se Kvašklanda tiče. Što se događa u Rijeci, ne znamo, izuzev da “Rijeka” u domaćem prvenstvu trenutno prolazi bolje od “Hajduka”. Naravno, kad za “Hajduk” igraju igrači kao Štimac. Bolje bi igrao Slavko Štimac. Alal mu vera !
* * *
ISIDOR ŽELI RADITI ALI MU SE NE DA
I dok je svima jasno da Bata Anchore ne želi raditi, ali je katkad privremeno prisiljen, Bata Isidor želi raditi, ali mu se nijedan posao baš ne sviđa, barem ne dulje vrijeme, to jest nakon dva-tri dana. Osim toga, šilok i drugi opaki vjetrovi skloni su zaduvati u nevreme, a nevreme je uvek kad Isidor razmišlja o mogućnosti da prione na neku rabotu.
A ko normalan može da radi po šiloku ? Maestral katkad djeluje stimulativno za rad, ali katkad je presnažan, nekad preopasan za zdravlje, a nekad strefi baš u trenutku kad se nikome normalnom ne radi. Bonaca i stanje bez vetra je najgore: ili je prevruće ili te jednostavno vata fjaka, jer šteta je radom narušit idilu...
DRINKING AS USUAL

N
ije se previše potrebno pitati što se događa u kafiću “MONTY PYTHON”, što rade mušterije, konobari i vlasnici... opravdano se pretpostavlja da se ne bave istraživanjem kemijskog sastava tla na Marsu, a još manje atomskom fizikom, pogotovu otkad nije nazočan Očalinko the boredom.
Što radi Bata Midnight ? Dok zli jezici pričaju da on uopće nije među živima, dobri juneći, kameleonski, goveđi, pa čak i svinjski jezici pričaju da je njegov životni stil opisan upravo rečenicom “drinking as usual”. Netko u piću traži utjehu ili bijeg, netko je jednostavno alkoholičar, nekom je dosadno. Ali jedino Bata Midnight pije zbog pića, i legendarnog imagea, koji neki neopravdano kompariraju s alkoholizmom. Dakle, “l’art pour l’art”, kod Bata Midnighta poprima slogan “l’alcol pour l’alcol”, ili “oko za oko, alkohol za alkohol”. Samo je upitno koliko će izdržati duša, srce, jetra, jesetra i ostali unutrašnji organi...imaju li oni rok trajanja, ili su kao sardina, neograničeno trajni....
* * *
TKO JE SMJESTIO ČAGLJU ROGERU ?
Uhočujci (naravno da očevici rijetko vide čaglja Rogera) izvještavaju o bolnom zavijanju čaglja Rogera, kojem je navodno gadno smjestio muflon Muffy i vepar indijanskog porijekla Wild Pig Nakowanicus... Čagalj je optužen za homoincest zbog Rogerove izjave “da su svi čaglji braća i sestre”, a jasno je da katkad svaki čagalj treba da karira, makar je i vruće i nema vode, i svak normalan se mora spustit do Vignja ili barem Basine... Mada je Roger oštro demantirao optužbe u listu “Večernji čagljovnik”, dojam je javnosti da “u svakom dimu ima i vatre”, što potkrepljuju dokazima kao što su višegodišnji požari na Pelješcu i šire, gdje su očevici pouzdano vidjeli i vatru, osim dima.
* * *
OLD SPORTS - NO MORE BARKARSTVO
Naslov samo prividno zbunjuje, zbog engleskih izraza: dakle, ima mora, još postoji more kao velika količina slane vode, s dodacima joda. S druge strane, more i barkarstvo, što bi rekli u Herceg-Bosni, ali taj luksuz trenutno provode samo povrmeno ribar Palunko with family, Tomo Yanyina and Pycko (the Rusko), legendarni barkoprijevoznik koji se baš ne prilagođava potrebama turizma, već očekuje da se turizam prilagodi njemu. Ako neće Muhamed brdu, oće brdo Muhamedu. Ko bi barkario kad se može sjedat i pit ?

- 14:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #