Joškizmi te presjek skupova s paralelnim svjetovima

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blogopis
Razne mentalne tvorevine, od krajnje neozbiljnih do djelomično fatalnih; zbivanja iz života i smrti, protoimperativi, numizmatika, ekstrapolacije apsoluta, elongacije i druge pametne stvari koje fasciniraju gledatelje "Milijunaša".

Na stranici http://batajolex.arhiva.blog.hr/ ko hoće može naći tekstove koji nedostaju, da se spiječi bunt. A nekima fali N dasaka u glavi, i još se bave politikom ili humanističkim znanostima, pa ništa.

Linkovi Joškizama
http://mibex.blog.hr/

http://ligadubrovcana.blog.hr/

http://underroom.blog.hr/

MASAKR TIMES
Popularni MASAKR TIMES utemeljen je na izvještajima različitih novinskih, babosomskih, te senzacionalističkih agencija, s manje ili više udjela osobne prepričbe s elementima: zlobe (HIMBA), začini, maslanja, Dukat-arenja (GROREUTERS), personalne obojenosti (VICEVI I ŠALE), alkohola, penicilina i drugih vrsta dopinga (ANCORS).

Ispričavamo se čitateljima ukoliko se u pojedinim vijestima potkrade isključiva istina, kao primjerice u "Sutkinji Amy".
Jer što je uopće istina ? (pitaju se već tisućljećima različiti mislitelji)

09.01.2006., ponedjeljak

MASAKR TIMES br. 6

Nikolaidis iz drugog kjuta MASAKR TIMES 6
Autor/-ica: Bata Jole

NEKA PATI KOME SMETA, MASAKR JE PRVAK SVETA
1 NAJBOLJI DIJALOG
2 ŠTO RADE POZNATI ?
3 TURISTIČKI VODIČ KROZ KVAŠKLAND
4 DA MI JE BITI D.A. (DI EJ)
5 DOUBLE CLOSING

MASAKR TIMES
BROJ 7 Krug pakla 9. Avgust u Kvašklandu 2002.
U ZNAKU TURISTIČKE PONUDE

UBODNA RIJEČ
Prošli broj MASAKR TIMES-a izazvao je maestral zbog navodnih i realnih nekorektnosti. Dakle, dužni smo ispriku Monty Pythonu zbog iznošenja samo negativnih atributa nekih posjetilaca datog kafića. Sjetimo se, osuđen je krebilni sustav bodovanja po kojem su ljudi namjerno u pijanom stanju dovodili u pitanje imovinu i živote sebe i drugih. A kakve se teme kome sviđaju i koliko često, svačiji je subjektivni ukus. Dakle, sad iznosimo pozitivne strane M.P.: u tom kafiću svira se najbolja živa muzika u Kvašklandu i puno šire. A ta muzika jasno privlači multidobni i multinacionalni spektar ljudi, životinja, bića i pojava.
Prema potrebi, MASAKROVCI mogu u svakom broju navoditi niz vlastitih loših osobina, da javnost ne misli da su MASAKROVCI ka’ savršeni, a ostali su krebili. Eto, za autora ubodnika neki kažu da je krebil kad se napije, drugi kad je trezan.
Svejedno mi je da l’me vole da l’me mrze, rek’o bi Bora Čorba (makar bi volio da se svi volimo i živimo u jednoj, kako bi rek’o – harmonici).
Jer, B.J. nikad neće bit H2O (dakle, bez boje, okusa i mirisa), čak ni u zemlji u kojoj je dvostruki moral doveden do ivice savršenstva.

NAJBOLJI DIJALOG
Izvjesni M., organizator nekakvog natjecanja u nekom čudnom sportu, izvršio je opaki dijalog u ranim jutarnjim satima sa stanovnicom Agram-cityja (opet M.).
On: Bi li se karirala ?
Ona: Ne da mi se.
On: Pa ne znamo se od jučer.
Ona: Bed mi je.
On: A meni je window. (Sad bi se trebala uvrijedit Knock on Window, zbog zaštite autorskih prava)
I oboje pođoše doma spavat.

KVAŠKLANĐANI U ZAGREBU
Ko je normalan sad u Zagrebu ?

ŠTO RADE POZNATI ?
Svi smo mi poznati, svi smo mi …neću reć’ nikakvo ime, uvek se neko vređa.Neki (bolje reć’ neke) pate za publicitetom, makar i negativnim, drugi se vrijeđaju zato što publicitet imaju. Zato ćemo ovaj put pisat samo o naj-štetočinjama u Kvašklandu. Izvjesna Sharon Stone, zabila se Mondeom u Sharon, misleći da je riječ o steni (odatle ime, dakle). Chilly Marinero veliki je mag u negativnom utjecaju na tehničku opremu. Prvo utopio mobitel Miss dijaspore, potom pokvario svoj, a priča o njegovom negativnom utjecaju na glazbene linije i daljinske upravljače. Kakva nedaća, kakav peh ?!!
Najslavniji osvajač, uz nepobjedivog i neponovljivog Yellow Submarinea (specijalista za zemlje bivše istočne demokracije), je Want Peace, viđen u društvu najboljeg pičobera Kvašlandskog okružja (Ore beach).

TURISTIČKI VODIČ KROZ KVAŠKLAND
Od zapada počinjemo šetnju turističkim centrima u Kvašklandu, izuzev već opisanog kojem se bojimo spomenuti ime, da se opet ne uvrijede.

Vila Mediteran – skraćeni naziv V.M. jugoparanoičare neodovoljivo podsjeća na zloglasnu bolnicu VMA u Beogradu. Zašto se ne zove, npr. Vila Sredozemlje ? O pozitivnim stranama ne treba pričat jer je sve luksuzno uređeno. Negativnosti su svakako papige i bazen. Nemamo ništa ni protiv papiga ni protiv bazena ali te dvije stvari ne idu skupa.

Kuvenat – ambijent je pozitivan, ali kako mogu bit zgrade naokolo a u sredini taraca ?! Može ti past zvono od crkve po glavi. Osim toga, stvara se paranoja da će stranci sve preuzet u našoj zemlji a tako i u Kvašklandu. A što će onda Rvati ?!!

Bućkara – najnoviji monumentalni objekat pored bućare, na mjestu bijednog kioska. Privlači pozornost Hosane BiH Mladena. O njemu ne možemo reć ništa posebno pozitivno ni negativno. Objekt je nov, a sve se vidi.

Karmela 1 – najbolje mjesto za jutarnju kavicu, jer može da se zvera ko prolazi pored i eto… Međutim, problem je što na večernjoj kavici manje može da se vidi jer je tama. A osim toga, kava ne ide navečer uz vino i pivu. Zato tu navečer mogu duže vrijeme opstat jedino nedefinirani Slovenci. Premirno, brate i sestro.

Karmela 2 – veliki ovogodišnji BUM BUM, s kaučima, barkama, D.J.om i D.A.om, D.D.om, cocktailima i rasvjetom. Negativnost je svakako vlasnik, koji je pokazao kako se ne pije dum-dum Tequila. Ili je bila krhka čaša, ili je pretvrd šank (drvo s legurom čelika), ili gazda nema pojma kako se pije. E, lep primer daje ostalima…

Ponte Rosso - super mjesto na samoj morskoj obali, s najnormalnijim osobljem, ma kako definirali normalnost. Naravno, neke nervira što je to montažni objekt, što mu nisu dovoljno iskorištene mogućnosti, te što se svaka druga konobarica zove Maja, što neki mrze pijesak i surfere, i što se zatvara kad tek bi trebalo da počne da radi.

Zen Budizam – mjesto s najboljom klopom u Kvašklandu i sladoledom (kad Jelena dijeli kugle, mogu da budu i kockaste). Međutim. dojam je da su neki Budisti pretjerano glasno začuđeni kad saznaju činjenicu da još neki objekti u Kvašklandu nude gostima jelo, piće i muziku. Osim toga, objekt je lociran na mjestu iz bajke, te se vjeruje da bi mogao i nestati kao objekt iz mašte. A i tu ima više Jelena nego u šumi.

Neno & Adi’s corner (ex Fjaka) – najromantičnije mjesto u Kvašklandu: može da se jede, pije i suze lije bez bojazni, izuzev kad naiđu rutinske kontrole kojima je ovaj prostorno najupečatljiviji objekt morao upasti u oči.

Bota Bar (Rock Only) – nekadašnji hram kulture, još uvijek s tradicijom, zbog velikog broja konkurentskih kafana ponešto manje posjećen. Negativna strana je sam kraj kafića, koji je stjenovit, pa kad se čovek napije i udari u stijenu, preživit će samo ako se zove Bob Rock ili Sharon Stone.

DA MI JE BITI D.A. (DI EJ)
Najrevolucionarniju izjavu ljeta izrekao je izvjesni F. rekavši “Da mi je barem 24 sata biti D.A.” Što je na D.A. toliko fascinantno ? Njegova djelatnost zbog koje se nikad ne ostaje gladan (znate ono, poš’o čovek u svet trbuhom za kruhom al’ je vrlo brzo naiš’o na pekaru – i narast’o mu stomak) ?!! Ili bi želio biti D.A. zbog jasne činjenice da je on najveća faca u discu u Orebeachu ?! Netočno.
F. bi želio biti D.A. jer D.A. ima 2 rodice, koje su izazvale pozornost slavnih Kvašklanđana zbog svoje dobi, fizičkog izgleda, popularnih ljetnih zanimanja i egzotičnog porijekla. E, ali F.-u se laskanje uopće nije isplatilo, kao uostalom ni tisućama Kvašklanđana, stalnih ili privremenih, koji su pokušali izazvati pozornost rodica D.A. Neki su čak iznašli egzotične dijetne programe, bazirane na sladoledu, odnosno kvascu, dok je većina od tuge eksperimentirala s kvaščevim gljivicama i alkoholnim vrenjima.
Rodica J., Ice Girl, poznata po hladnom poslu i srcu, postala je mjerilo da određenje početka odnosno kraja ljeta. “Ljeto je završilo”, rekli su neki, a ona samo na 6 dana pošla u Split.
Epizoda “Da mi je biti D.A.” pokrenula je niz akcija, kao npr. “Da mi je biti I.P.”. Izvjesni B.J. obojao kosu u crno, ali ni to nije znao kako (pa mu dobila plavi odsjaj)…a taj ne bi mogo navigat ni 2 dana, a još manje upoznat nekakvu Miss Kariba (taj ne mere upoznat ni Miss Vrućice). Džaba ti pos’o…

DOUBLE CLOSING
Svaki dan u Kvašklandu more senzacionalnih zbivanja. Jedan dan Stonesi, Red Hot Chilly Peppers, Shakira, drugi dan Madonna, Hanka Paldum, Lucianno Pavarotti i plaćenici, treći dan… E, tako su na zatvaranju surf-sezone strefila srećom samo dva velika zbivanja istovremeno. Jedno zbivanje bila je Šala tipa Marko, nastup Winka Coce-Cole, koji je uz rutinsko pjevanje demonstrirao fascinantan apetit i performance “vino u nestajanju”. Premda se siroti Winko liječio od debljine, dojam je da je u djetinjstvu progutao cijelu bačvu vina, a čak je i Obelix samo u nju upao. Šta radi čovek.
Na Ponti je istovremeno održana tzv. Kućna zabava, so-called House, s D.J.ima Morning Wolf i Ad – Hock Honey.
Nema sredine. Uglavnom, atmosfera je bila zagrijana i pozitivna, a te noći rođen je i Ivan 5-i Little Joke. Značajnu ulogu imao je Moć Vjetra, a beznačajnu policija.

NOVE PRINOVE U KVAŠKLANDU
Ako se to uopće može smatrati prinovom, u Kvašklandu je legendarni Sandro road nude surfer. Još mu nije niko promijenio lični opis ni RAM pa se može poimati da je i on isti ko pre. Novo lice odnosno čunka je izvjesni Rapski tovar s vjernom kujicom Adom, koji istražuje načine pretvaranja poluotoka u otok.

AKO STE NERASPOLOŽENI, UMORNI, UVRIJEĐENI – NEMOJTE POČINITI ASOVNI MASAKR. ČITAJTE MASAKR TIMES.

- 14:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #