Joškizmi te presjek skupova s paralelnim svjetovima

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blogopis
Razne mentalne tvorevine, od krajnje neozbiljnih do djelomično fatalnih; zbivanja iz života i smrti, protoimperativi, numizmatika, ekstrapolacije apsoluta, elongacije i druge pametne stvari koje fasciniraju gledatelje "Milijunaša".

Na stranici http://batajolex.arhiva.blog.hr/ ko hoće može naći tekstove koji nedostaju, da se spiječi bunt. A nekima fali N dasaka u glavi, i još se bave politikom ili humanističkim znanostima, pa ništa.

Linkovi Joškizama
http://mibex.blog.hr/

http://ligadubrovcana.blog.hr/

http://underroom.blog.hr/

MASAKR TIMES
Popularni MASAKR TIMES utemeljen je na izvještajima različitih novinskih, babosomskih, te senzacionalističkih agencija, s manje ili više udjela osobne prepričbe s elementima: zlobe (HIMBA), začini, maslanja, Dukat-arenja (GROREUTERS), personalne obojenosti (VICEVI I ŠALE), alkohola, penicilina i drugih vrsta dopinga (ANCORS).

Ispričavamo se čitateljima ukoliko se u pojedinim vijestima potkrade isključiva istina, kao primjerice u "Sutkinji Amy".
Jer što je uopće istina ? (pitaju se već tisućljećima različiti mislitelji)

09.01.2006., ponedjeljak

MASAKR TIMES br. 11

Kvaškland je apsolutno dvomjesto za opuštanje MASAKR TIMES 11
Autor/-ica: Bata Jole
Daljnja zbivanja u Kvašklandu...
Kvaškland, Croatia, Adrijatik Kost nir Korčula, Peljesac Highway to Hell,
Kraj SRP Njakanja 2005

UBODNIK
Zbivanja u Kvašklandu se općenito prebrzo odvijaju: eto, tek pred par milijuna godina je nastala Zemlja kao nezavisni i samobitni planet, pa su nastali morski psi i kokodrili, a već Rvacka oće u Europsku Zajednicu. Đe to ima, dragi gledaoci, u ovoj našoj malog vaseljeni ? Ni u Kvašklandu, situacija nije drugačija (zato nam je i trebao ovaj oximoron). Zaredale hitne službe, sportska i glazbena zbivanja… Ne možeš sve pohvatat…štoviše, izgleda da nikog ne možeš uhvatit ni za glavu ni za rep.
Zbog učestalih poteškoća na polju ZDRAVLJA, zanemarujući LJUBAV i POSAO, osmišljena je nova rubrika…
BOLNICA NA KRAJU GRADA
(tzv. «bijela kronika», bar dok nema značajnijeg broja mrtvih)
Bata Grole je u hitnoj bio na zasluženom odmoru, i ta epizoda nema veze s dramatičnim događajima koji će biti opisani.

1. REGOČ
Regoč je najnoviji junak Kučišta, dakle Istočnog Kvašklanda. Premda je iz Zagreba, i bavi se nekakvim RŇntgenima, Geiger-Millerovim brojačima i slično, upustio se u uvijek neizvjesnu avanturu pilanja grane rogača. Budući da je vrlo neizvjestan ne samo trenutak pada grane (dakle, moment nasilja), već i strana svijeta na koju će grana pasti (sjetimo se, ukoliko vas pitaju u «Milijunašu», 4 su osnovne strane svijeta i 10-ak sporednih) – ovoga puta grana je baš pala na stranu svijeta na kojoj je bio Regoč, konkretnije njegov nos, što je tautološki dovelo do divne crvene ekstenzije tipa rascvjet na nosu imenovanog.
Ivana Brlić Mažuranić uradila je ostalo, a mi smo samo preuzeli ime.

2. SUNCE MU ŽARKO
Sunce mu Žarko, ime je junaka koji povremeno dobiva sms-ove od znanih i neznanih obožavatelja i obožavateljica. Krebili, uopće nije važno tko su ti koji mu šalju sms-ove, ni kakvog su oni sadržaja, već je u ovom slučaju bio bitan vremenski odsječak u kojem je određeni sms poslat. I dok spomenuti krebili (legure kretena i debila) u kafanama pretresaju mogući sadržaj sms-a, obratimo pažnju na posljedice. Sunce mu Žarko se, zainteresiran za sadržaj sms-a, s neizmjernom radoznalošću mašio mobitela, zaboravivši na znanu formulu v = s / t. Vodio je on računa i o brzini, i o vremenu, ali je ponešto izgubio pravac i sručio se pod cestu. Uz Regoča, Sunce mu Žarko je također izazivao kontradiktorna razmišljanja megatračera, o porijeklu ozljeda.

3. BARMEN B.B.
Glasoviti igrač «Alibija», inače sudionik reality show-a Nove TV «Bar», koji se snima u uglednom Beach Baru «K2», ozlijeđen je tokom spektakla, tj. tijekom koncerta grupe «HIV Pozitivo», prilikom manipulacije dvjema kriglama. Više od posjekotine pažnju je privuklo pitanje službenika «hitne», koji su smjesta od B.B. zatražili detaljnije informacije o ozljedi riječima: «Je li Grossi pio ?». I papparazzi su došli do exclusive slika boravka B.B.-a u ambulanti, ali dostava je zakazala zbog fjake.



JA SAM KULTURA
U ovoj rubrici komentiramo kulturne događaje u Kvašklandu. Dobila je ime po glasovitoj izreci jednog od pijanaca iz ugledne krčme «Dragec» u Medulićevoj (Zagreb, Croatia), zadnjih par godina zatvorene zbog opće nehigijene i učestalih ekscesa. U jednom razgovoru dva posjetitelja krčme, na smjernicu «Jeb'o ti konj mater u usta», drugi je replicirao «Ja sam kultura, nabijem te na kurac». Dakle, krenimo na kulturu…

1. KONCERTI GRUPE «POZITIVO»
Koncerti grupe «Pozitivo», znane u medicinskom svijetu kao «HIV Pozitivo», i zbog stila života members, održani su u «K2», 21. i 22. srpnja 2005., uz obilje posjetilaca, koji su trezveno popunili sve redove mezanina, tribina, te partera, a poneki su i poljubili patos. Treba li reći da su svi bili oduševljeni nastupom Dobošenka Pandemoniuma, Bata Grolexa, Kako Ti Draga, Krkana i Kizota ?! Više od glazbe pažnju su privukli događaji u koji su bili uključeni opako masakrirani Kizo te lokalni junak 2UHO UCA, koje je u plićaku pod tamarisima reanimirala Bosanka Sanja. Navodno je sarajevski tabloid «As» osvanuo s naslovom «Reanimirala dvojicu». Što im je radila, pouzdano ne znamo…

2. MARCO HARMONIKA ŠALE
Nakon uspjeha uvjetovanog nedolaskom Bata Groleta na spektakl povodom svečanog pokopa «Kad jaganjci utihnu», kada je Šale tipa Marko bio prisiljen harmonikom animirati publiku, te pospješiti probavu, sprema se novi megaspektakl u «Glamour Caffeu». 4. kolozova predviđen je koncert Vinka Coce, koji će, predmnijevamo, doći u savršeno trijeznom stanju i neće pojesti ništa.
U tu svrhu nabavljena je i ekskluzivna peka po cijeni od 500 KN. Vjerujemo da će se uloženo višestruko vratiti, a pretpostavlja se da će neki od pretjerane euforije i alkohola blastulirati.
Peka je izazvala mnoge zlonamjerne aluzije, tako da je reklama «Zeka ispod peke», neke asocirala na Holokaust, bunilo se društvo za zaštitu životinja…a sve je to, dragi likovi, samo dio spektakla.

ZVJEZDANA PRAŠINA
Dosta se prašine diže oko različitih skandala, diže se prašina na bućarama u Kučištu i Vignju, ali sve to nema veze s naslovom ove rubrike. Ovo su skandali vezane uz svijet kvašklandskog glamoura.
1. KAUBOJSTVO BATA ISIDORA
Isidor Duncan (over 50, Western Kvaškland), nekad slavni svirač kontrabasa, viđen je kako oko jedan sat ujutro (1 a.m.) lovi odbjeglu barku lasom. Pothvat je uspio a zlobnicima ostaje samo ovaj kuriozitet. Eto, da ima luksuznu jahtu, teško bi je privukao dalekoj obali.

2. NIKOLIN SPOKOJAN SAN
Nesveti Nikola (Middle Kvaškland, «Ponta») privremeno je usnuo na gajbama, jer je utvrdio da brojni gosti «Ponte» trebaju malo pričekati dok probave prethodno pojedenu hranu. Tko je vidio da netko zdeblja baš ljeti ?!

3. GALEBARENJE NIJE IZUMRLO (GALEBOVI NISU BJELOGLAVI SUPOVI)
U odsustvu neprikosnovenog najvećeg galeba Yellow Sumbarinea (crystal ship), titulu najvećeg osvajača inozemnih srca i gaćica uvjerljivo je osvojio već sad legendarni (Da mi je biti…) D. A. (Western Kvaškland), named Darkman. Neki vjeruju da je motivacija za osvajanja manje uvjetovana seksualno-olakšavajućom motivacijom, još manje kvazidokazivanjem pred drugarima i slučajnim prolaznicima. Navodno je za njega sve biznis, pa je plaćen po komadu. Što pekara učini od čoveka ?!

4. ŠTO RADI MEG RYAN ?
S. (23, Eastern Kvaškland), znana još i kao Crvena Smrt, ovog ljeta privremeni quality manager u naftnoj industriji, ovog ljeta snima film «Znam što si radila prošlog ljeta», u režiji B. B. (Eastern Kvaškland, neighborhood, zvijezda reality show-a «Bar»). Ova kvašklandska Meg Ryan, slavna zvijezda lokalnih romantičnih komedija, s aktivnim učešćem cijele filmske ekipe, povremeno navodno ne zna ni tko joj glavu nosi, a još manje što je radila u prošlosti i što radi u sadašnjosti. Ali zato smo mi tu da joj objasnimo…

5. KAKO STRUKTURIRATI IMENIK NA MOBITELU ?
Odličnu domislicu u ovom smjeru ima jedan od stanovnika Kvašklanda. Sve su mu žene (osobito bivše cure, spremljene pod «K», dok se aktualna cura nalazi pod «C». Ako ništa, skoro da ne možeš omanuti spol.

6. PRVA KVAŠLANDSKA KLADIONICA
Ova novoosnovana firma ima prvi veliki posao. Vlasnik polovice pomorske flote iz Kučišta okladio se s gazdom «Bote» da neće piti alkohol 7 dana, a da će mu potom biti dozvoljeno da pije cijeli dan besplatno, a to je stvarno mnogo bre…
Ishod ne znamo jer je većina novinara privremeno otputovala do bratskog grada Zagreba…

RUBRIKA ZA PSIHOLOGE, PSIHIJATRE I NEPOSTOJEĆE SUDIONIKE BRAKOVA KOJI SU VJEČNA NAPALA – u ovom broju…
VJERNOST
Što je vjernost ? Jesu li vjernije mačke ili psi ? Da li je vjernost kad na nekog pomisliš (osim stalnog partera ili partnerice), da li kad se poljubiš, da li kad se jednom seksaš ili samo ako je to više puta ? Jesu li vjernije Dalmatinke ili Bosanke ? Sve su to pitanja koja od pamtivijeka muče stanovnike Kvašklanda, ali i druge, npr. Kineze, Eskime, Sudance, Zagorce…
Međutim, u Kvašklandu boravi Franky Briljanteen, trenutno najkompetentniji europski stručnjak za pitanja vjernosti, glazbene rang liste, zabavne emisije za tinejdžere, pokušaje mršavljenja i još par fenomena. On je trenutno zaljubljen i čak 9 mjeseci vjeran i zaljubljen simultaneously, i ne bi prevario curu ni pod razno, premda su izazovi brojni. Nije lako…slava, egzotično porijeklo, materijalne datosti, fizički izgled, sve su to faktori koji na potencijalne preljubo-izazivačice djeluju poticajno, a ponajviše njegova zauzetost itself. Premda su astrolozi predviđali megabrodolom kombinacije Lav-Lav i Rak-Bik, eto vam ga na…
Ne vjeruje jedino Oliver Dragojević u ljubav, krebili… Pa što ima veze što se Oliver razveo ?! Bio je i on vjeran neko vrijeme, a posve je sigurno da je cijelo vrijeme bio vjeran sebi.


Gnjusni perverznjaci aludiraju na moguću nevjernost Bata Groleta, a kao argument ističu pristojna javljanja nekih relativno mlađih majki s djecom, koje su nekad posjećivale njegove
svirke, po Zagrebu, Vignju, kojekuda…Zlobnici ovako iskazuju svoje sumnje:
Angelina is not the only one

DRUGI TURNIR U MIKRONOGOMETU
U Kučištu na poznatom nam poluotoku Pelješcu, donekle nepoznatom jedino za neke poluotočane Yucatana, tradicionalno su odigrana dva turnira u malom nogometu (egzaktnije u mikro-nogometu), iz glasovitog turnirskog lanca «Bućara Open».

Za uvod nešto o tradiciji turnira «Bućara Open»: održavaju se od 1998, jednom ili više puta tijekom srpnja I kolovoza. Sudjelovanje na turniru je posve besplatno, iako povremeno neki od sudionika uzgred napominju protivnicima «Skupo ćeš mi to platiti», što nije direktno povezano s kotizacijom za sudjelovanje.
Kroz povijest, najmanji broj momčadi koje su sudjelovale na turniru bio je 4, najviše 10, pa sustavi natjecanja variraju od prvenstvenog (svatko sa svakim), do natjecanja po skupinama, gdje dvije prvoplasirane momčadi iz svake od dvije skupine igraju polufinalne, a potom I finalne utakmice.
Zanimljivo je da su nastupale momčadi I igrači iz nekolicine europskih zemalja, kao što su Hrvatska (još nije ušla u EU), BiH (još manje), SiCG (very far away from EU), Češke, Slovenije, Poljske, Belgije, Mađarske, Njemačke.
Momčadi broje ukupno 3 igrača (s neograničenim brojem zamjena), igra se na «male goliće» (branke, barice), netipičnom nogometnom loptom vrlo malih dimenzija (opseg 48 cm, te analogno kalkulacijama s Ludolfovim brojem dolazimo složenim računskim operacijama do polumjera 7,64 cm). Trajanje utakmice obično je 2 x 5 minuta, odnosno 2 x 7 minuta, ovisno o broju prijavljenih momčadi. Stadion na kojem se igra je u biti multinamjensko boćalište u Kučištu, koje eto može poslužiti i za druge sportove, kao što su nogomet, odbojka, bejzbol, briškula, šah, badminton, orijentacijsko trčanje.
Drugi turnir ovog tipa odigran kasno navečer 20. srpnja, te u postponoćnim satima 21. srpnja 2005) bio je manje atraktivan po broju momčadi, ali ni izdaleka po kvaliteti, jer su sve momčadi pokazale zavidno nogometno znanje, tako da ni uzbuđenje nije izostalo, praktički niti na jednoj utakmici.
Štoviše, gotovo je sigurno da bi kazaljke na alko-testu pokazivale znatno manje numeričke iznose kod sudionika ovog turnira, u odnosu na prethodni, te čak nekolicini igrača ne bi doživotno bila oduzeta vozačka dozvola, u hipotetskoj situaciji uključivanja nogometaša ovog turnira u trku Formule 1.
No evo rezultata:
AUTOPRIJEVOZ SILVIJE – K2 3 – 4
ČEKO – DAR-MAR 5 – 3
AUTOPRIJEVOZ S. – ČEKO 5 – 5
K2 – DAR-MAR 4 – 1
AUTOPRIJEVOZ S. – DAR-MAR 10 – 5
K2 – ČEKO 1 – 1



KONAČNA TABLICA

1. K2 (9 – 5) 7
2. ČEKO (11 – 9) 5
3. AUTOPRIJEVOZ SILVIJE (18 – 14) 4
4. DAR-MAR (9 – 19) 0

Premda to nije očigledno iz naziva, K2 nije vrh na Himalaji, niti specijalni ogranak kick boxinga, već beach bar u Vignju, koji je oduzeo ime «Alibi» momčadi s prethodnog turnira, što je vjerojatno utjecalo na veće zalaganje s manje alibija igrača Bata Groleta, Bata Joleta, Bata Vladivostoka te Bata Jemjenjaljenka.
Oslabljena momčad «Autoprijevoza Silvije» (odlazak 2 igrača u Zagreb, na saborske dužnosti), usprkos ekstremnoj efikasnosti, nije uspjela naći ključ za mega-bunker «kvašklandskog Milana», tj. momčadi «K2», kao ni za snažne Čehe iz momčadi «Čeko» (according to Wolf Karadžić). Jedan se čak zove Waclav, ali nije nikakav predsjednik (nije to kao kod nas, gdje je samo jedan Tito).
Momčad «Dar-Mar» samo je prividno bila «loša». Primjerice, na poluvremenu su vodili 4 – 1 protiv «Autoprijevoza S.». A onda ih je uhvatila fjaka…
Najbolji strijelac bio je Matija Rožić (Jaska) named Batman, s čak 14 postignutih golova.
Ne smijemo zaboraviti podatak da je priredbi bio nazočan Wayne SR Shane te DreamDRA, dakle kvašklandski Abramovich i njegova družica, koji je uložio ne samo u igrače «K2», nego i u njihovu odjeću, te nezasitnu žeđ.
Za kraj, jedna poučna poruka: bavite se više sportom, pa ćete imati manje vremena za drogu. Naročito tokom igre, jer je tad uzimanje kemikalija izrazito nepraktično.
* * *
SLAVNE IZJAVE SLAVNIH
Ante M. zvan Faca pravio je nepodopštine u mladim danima, a sad se, po vlastitim riječima, znatno popravio. Međutim, ostale su neke navike, bolje reći stavovi, pa osim univerzalno pozitivnih i često izricanih stavova o Mladenu i Šibeniku, «Hajduku» i Ibrahimoviću, kratko naglašava laganu netrpeljivost prema stanovnicima države koja, po njegovom mišljenju – nikad neće u EU. Političari bi o tome pričali satima. Ali Ante Faca je kratko rekao: «Bolje je bit ružan, nego Bosanac.»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Drinkovi na kojima možete pronaći dosadašnje MASAKRE, JOŠKOANTISTIČKI RJEČNIK i popratne sadržaje:

http://free-zg.t-com.hr/JoskoSindik/

http://joy.gkvk.hr/joskizmi/

http://www.cip.hr/pm/site/rezultat_trazi.asp?s_film_name=MASAKR+TIMES&s_film_text=&s_film_cat=&s_film_subcat

http://www.cip.hr/pm/site/kartica_autora.asp?s_pseudo=Bata+Jole&user_id=77

http://www.korcula.net/razno/info01.htm


- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #