Joškizmi te presjek skupova s paralelnim svjetovima

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blogopis
Razne mentalne tvorevine, od krajnje neozbiljnih do djelomično fatalnih; zbivanja iz života i smrti, protoimperativi, numizmatika, ekstrapolacije apsoluta, elongacije i druge pametne stvari koje fasciniraju gledatelje "Milijunaša".

Na stranici http://batajolex.arhiva.blog.hr/ ko hoće može naći tekstove koji nedostaju, da se spiječi bunt. A nekima fali N dasaka u glavi, i još se bave politikom ili humanističkim znanostima, pa ništa.

Linkovi Joškizama
http://mibex.blog.hr/

http://ligadubrovcana.blog.hr/

http://underroom.blog.hr/

MASAKR TIMES
Popularni MASAKR TIMES utemeljen je na izvještajima različitih novinskih, babosomskih, te senzacionalističkih agencija, s manje ili više udjela osobne prepričbe s elementima: zlobe (HIMBA), začini, maslanja, Dukat-arenja (GROREUTERS), personalne obojenosti (VICEVI I ŠALE), alkohola, penicilina i drugih vrsta dopinga (ANCORS).

Ispričavamo se čitateljima ukoliko se u pojedinim vijestima potkrade isključiva istina, kao primjerice u "Sutkinji Amy".
Jer što je uopće istina ? (pitaju se već tisućljećima različiti mislitelji)

09.01.2006., ponedjeljak

MASAKR TIMES br. 12

Okorela momčad K2, sami zlikovci sve od reda MASAKR TIMES 12
Autor/-ica: Bata Jole
Najnovija zbivanja iz Kvašklanda, Croatia, EuroAzija
Ko Lo Vozanja 2005
Kvašklandski neperiodičnik i zbivalnik

UBODNIK
Od posljednjeg broja došlo je do manjih nesporazuma u vezi "Masakr Times"-a. Ipak je to tipična hrvatska novina, koja prenosi objektivna zbivanja, a nekad subjektivna promišljanja (dakle, tračeve) o objektivnim zbivanjima. Zato se preporuča pažljivije čitanje tekstova koji su utemeljeni na prepričbi, a interpretacije tekstova koje ne počivaju na onom što je napisano, nego na daljnjim implikacijama objesite mačku o rep. A mačka objesite na obližnji tamaris, ali tako da se ne ozlijedi.
Eto, prolazi još jedno ljeto... Broj zbivanja u Kvašklandu ne jenjava. O nekima se doznaju samo dijelovi, o nekima nema smisla pisati jer su uobičajena. Evo onih o kojima nije besmisao izvještavati (a sve je besmisao na makronivou, o tome ćemo razmatrati u budućnosti u rubrici "Ontološka premišljanja", kad ne bude bilo drugih meterijala).

BOLNICA NA KRAJU GRADA
Nije zabilježen veći broj mrtvih i ranjenih, ali u rubrici svakako prednjači legendarni Slovenac Gregor Samsa, kojeg su mnogi pokušali alkoholizirati, ali nisu uspjeli. Međutim, vestibularni mehanizam zakazao je upravo u trenutku Gregorovog ispuštanja amonijačnih spojeva s ovisoke međe, a manji pad uzrokovao je nekoliko šavova od crvena konca, na različitim predjelima organizma, poglavito glave. Da se Gregor preobrazio u kukca, što su mnogi očekivali, ne bi mu bilo ništa, ali ovako... Nije Kafka baš uvijek dosadan kako vam se možda čini...
JA SAM KULTURA
Nakon uspješnih koncerna grupe "HIV Pozitivo", ne zabilježavaju se veća kulturalno-povijesna zbivanja, izuzev koncerta Vinka Coce, koji je u Viganj došao vidno trezven, nezapamćeno sabran i usmjeren na zadatak, a u organizaciji Šala Tipa Marko, te "Glamour Caffea". U vjetrovitoj noći 4. kolozova, Pam Nakowanson na lutriji je dobio biciklu, anonimna Slovenka (u strahu od brojnih plaćenih ubojica) skuter, a brojni jaganjci su utihnuli.
Tih dana Kvašklandom je neformalno-pravno hodao i Ibrica Jusić, s gitarom i psom i čudio se...jer pjesnici su čuđenje u svijetu, pa mora čovjek da se čudi, po službenoj dužnosti.

U ZDRAVOM TIJELU ZDRAVE PRIKAZE
Ova rubrika bavi se sportskim aktivnostima. To što su neki navodni bolesnici, pretežito mentalni, a pritom se bave i sportom, ništa ne mijenja. U zdravom tijelu je dakle možda zdrav duh,a rubrika priča o sportu.

OTVORENO PRVENSTVO VIGNJA U SURF-INGU
Održano je to prvenstvo, u organizaciji najuniverzalnijeg čovjeka Kvašklanda Silent Little Raina named Cared, koji se bavi bič-barstvom, surf-organizacionizmom, moro-spašavanjem, stolarstvom i ormararstvom, itd. Prvenstvo je uspjelo, otvorenje i zatvaranje bili su uspješni, a ja nisam bio prisutan pa nema detalja o kojima se može izvijestiti.
KAJTIZAM
Jedan od stanovnika Kvašklanda, čije ime počinje četvrtim slovom engleskog alfabeta, nabavio je ovu napravu, te je prvog dana nehotimično lutao Korčulanskim kanalom, Pernom i okolicom. Nije bilo većeg broja ljudskih žrtava, za plankton ne znamo, a KajTaš se sretno vratio doma u Western Kvaškland. Svaki početak je težak, a povremeno i prostorno-vremenski zahtijevan.

KOŠARKA
Trebao se održati 1. Streetball turnir u košarci, na Viganjson Square Gardenu, dakle na multinamjenskom nogometnom stadionu u Western Kvašklandu, na kojem se može održavati protestne mitinge, vršiti postrojavanja armije, a tako i igrati košarka. Međutim, koš u koji je najviše truda (i jasno novaca) uložio Pam Nakowanson, uz pomagače Boža Maestrala, Antu Trucka te Bata Joleta, trajao je vrlo kratko, zbog nestabilnosti konstrukcije koja se sručila i spljoštila obruč. Teškoće s akumulatorskom bušilicom odložile su popravak koša, a u međuvremenu se broj potencijalnih igrača minimalizirao.
Ali nedvojbeno je košarka u Kvašklandu sport budućnosti, ili jedan od sportova budućnosti, uz spavanje, wind-surfing, orijentacijsko trčanje, boćanje, destrukciju alkohola i nesportsko ribarstvo.

MALONOGOMETNI TURNIR "VIGANJ 2005"
U Vignju na Pelješcu, proteklog tjedna odigran je 2. tradicionalni međunarodni malonogometni turnir "Viganj 2005", na kojem je nastupilo 5 momčadi, heterogenog porijekla, jezičnih skupina, dobne strukture, a homogen po spolu (ovog puta baš svi sudionici bili su deklarirani muškarci, vjerojatno i realno).
Premda se turnir održava tek drugu godinu zaredom, na njemu su nastupali državljani Hrvatske (vrlo različitih županija), BiH, SiCG, Češke, Slovenije, Poljske, Njemačke, te likovi nekontroliranog geografskog porijekla (supruga jednog od igrača je iz Hondurasa, pa se ti misli).

Zbog fjake i/ili prezaposlenosti domaćeg stanovništva, organizatori turnira su i ove godine bili Young Duckman (Čepin) te Bata Jolex (Dubrovnik), dok je pobjednički pehar pribavljen od poduzeća "Brodić-Promet" (Zagreb), uz novčanu naknadu (o sponzorstvima smo mogli sanjati u bivšem sistemu).
Turnir se igrao po sustavu 4 igrača + vratar, trajanje utakmica bilo je 2 x 10 minuta, a igralo se po principu "svi za jednoga, svatko sa svakim", tako da se praktički radilo o prvenstvu, a ne o turniru.

U ovom slučaju, princip prvenstva omogućio je možda veću neizvjesnost nego što bi nastala turnirskim sustavom natjecanja, jer je pobjednik odlučen tek u pretposljednjoj utakmici turnira.
Naime, iznenađujući uvjerljiv poraz momčadi "Ante i Stare Kante" od "X" (usprkos porazu "X"-a od "Debrecena") naizgled je promovirao "X" u sigurne pobjednike turnira. Međutim, kamikazično zalaganje momčadi "No Name" bacilo je momčad "X" u sredinu tablice, dok su "Ante i Stare Kante" rutinskom pobjedom nad "Debrecenom" osigurali naslov pobjednika.

No evo i kompletnih rezultata:
ANTE I STARE KANTE (AISK) – KAMENI TAMARISI 1 : 0
DEBRECEN – X 4 : 1
AISK – NO NAME 6 : 3
KAMENI TAMARISI – X 1 : 4
NO NAME – DEBRECEN 6 : 4
AISK - X 3 : 7
KAMENI TAMARISI – DEBRECEN 4 : 1
NO NAME - X 4 : 1
AISK - DEBRECEN 6 : 1
KAMENI TAMARISI - NO NAME 1 : 5

Susreti su protekli bez većih incidenata, osim što je konkurentska fizioterapeutska firma iz Makarske "Masirex" pokušala na podmukao način onemogućiti El Ninja, s povodom "neopreznog faula". Nastao je i manji sukob generacija u kojem je Domagoj Basinas zbog verbalnog delikta nasrnuo na maloljetnog ne-Mađara iz "Debrecena", poput Rusa na Afganistan. Međutim, najveće objektivne teškoće pričinjala su česta odlijetanja lopte u mediteransko trnovito bilje, tako da povremeno ni 4 raspoložive lopte nisu bile dovoljne za brzi nastavak igre nakon prekida zbog auta.
Lanjski pobjednici, "Kameni Tamarisi", u nešto oslabljenom sastavu, nisu ponovili prošlogodišnji uspjeh, i završili su na lošem četvrtom mjestu, s jednakim brojem bodova kao i posljednjeplasirani "Debrecen", ali lošijim međusobnim omjerom.
Najbolji stijelac bio je "domaćin" Black Little Rain ("No Name"), s 9 postignutih golova. Najboljim golmanom proglašen je nakowansko-viganjski doajen Pam Nakowanson ("No Name"), dok su trojbe oko izbora najboljeg igrača okončane neproglašenjem takvog (bolje nitko nego 3, jer znamo što znači 3 osim kod božanskih osoba).
Najugodnije iznenađenje turnira je momčad "No Name", koja je prije turnira, uz "Debrecen", važila kao autsajder. Najneugodnije iznenađenje turnira bila je momčad "Kameni Tamarisi", koji su nakon tijesnog poraza od ekipe "Ante i Stare Kante" sasvim "potonuli u sivilo ispodprosječnosti".
Nedvojbeno najćudljivija momčad turnira bila je "X", jedan od 3 favorita, koja se izgleda "nabrusila" na favorite, a "fjakasto" je pristupila mečevima s "autsajderima", što im se na kraju osvetilo. Bere Berisha se sedmerostruko osvetio Bata Groletu koji je s prezirom odbio usluge Bere Berishe, koji je iz momčadi "Ante i Stare Kante" prešao u lokalni "Villareal" ("X"), i ponizio ih sa 7 : 3.

Beskonačna tablica (uvijek se mogu aproksimirati imaginarne momčadi s nepostojećim igračima, primjerice s 0 ili 12 bodova, ali mi se zadovoljavamo s realnim prikazom):

1. ANTE I STARE KANTE (16-11) 9
2. NO NAME (18-12) 9
3. X (13-12) 6
4. KAMENI TAMARISI (6-11) 3
5. DEBRECEN (10-17) 3

Momčad pobjednika, "Ante i Stare Kante" (osovina Viganj – Kučište - Zagreb – Dubrovnik – Čepin) nastupila je u sastavu: Ante Faca, Bata Grole Red Bull, Young Duckman, Bata Jolex, Anthony All-Gyros, John All-Gyros, Luck All-Gyros, a povremeno je nastupao i Pam Nakowanson.
Jedino je sreća ovoj momčadi mogla pomoći da osvoji turnir: jer dok se može reći da je Young Duckman prešao zenit, očigledno je da Bata Joletu sunce lagano uranja u okean, dok je kod Bata Groleta još deblji suton, naprosto sumrak. Ali kad se Ines ne da, zašto bi mi ?!
Najstarija momčad turnira bila je, sukladno imenu "Ante i Stare Kante", najdomaćija momčad bila je "X", najmlađa momčad bio je "Debrecen".
Neizvjesnost turnira opravdava i podatak da su i pobjednika turnira i posljednjeplasiranog odlučili bolji međusobni omjeri, a nije bilo niti neporaženih momčadi, niti momčadi koje su izgubile sve utakmice.
Pa zašto onda ne ponoviti spektakl i iduće godine ?!

ŠTO RADE POZNATI ?
Većinom piju, odmaraju ili rade, a heterogenom frekvencijom. Bata Ancore je zbog lošijeg raspoloženja (dakle ontoloških promišljanja) spavao pod stabalcem i u polusnu uhvatio loptu koja je doletjela s igrališta. Dakle, pokazao je iznimnu spretnost. Nitko normalan ljeti ne spava u prepunom interijeru, kad je na svježem zraku ugodnije.
Bata Isidor se bavi povremenim i neredovitim kuharstvom, jer svaka pravilnost (primjerice, svaki 5-i dan) stvara presiju, a ljepše je kad sve ovisi o raspoloženju umjetnika.

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #