Joškizmi te presjek skupova s paralelnim svjetovima

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blogopis
Razne mentalne tvorevine, od krajnje neozbiljnih do djelomično fatalnih; zbivanja iz života i smrti, protoimperativi, numizmatika, ekstrapolacije apsoluta, elongacije i druge pametne stvari koje fasciniraju gledatelje "Milijunaša".

Na stranici http://batajolex.arhiva.blog.hr/ ko hoće može naći tekstove koji nedostaju, da se spiječi bunt. A nekima fali N dasaka u glavi, i još se bave politikom ili humanističkim znanostima, pa ništa.

Linkovi Joškizama
http://mibex.blog.hr/

http://ligadubrovcana.blog.hr/

http://underroom.blog.hr/

MASAKR TIMES
Popularni MASAKR TIMES utemeljen je na izvještajima različitih novinskih, babosomskih, te senzacionalističkih agencija, s manje ili više udjela osobne prepričbe s elementima: zlobe (HIMBA), začini, maslanja, Dukat-arenja (GROREUTERS), personalne obojenosti (VICEVI I ŠALE), alkohola, penicilina i drugih vrsta dopinga (ANCORS).

Ispričavamo se čitateljima ukoliko se u pojedinim vijestima potkrade isključiva istina, kao primjerice u "Sutkinji Amy".
Jer što je uopće istina ? (pitaju se već tisućljećima različiti mislitelji)

15.08.2006., utorak

MASAKR TIMES br. 15

To je budućnost Kvašklanda,a ne nekakvi Brazilci s rvackom putovnicom KVAŠKLAND, CROATIA, EARTH, MILKY WAY

Summer 2006, 15. kolozov, jir of Hecbolahhh

UBODNIK
Vijesti u uglednom časopisu MASAKR TIMES nastaju eksponencijalnom regresijom. Naime, dok u Rijeci nekakvi bezveznjaci prave pogrešne operacije slijepog crijeva (i to je nekakva vijest – što bi tek bilo da mu je uspjelo), "Dinamo" uvjerljivo svladava "Arsenal" s 0-3, likovi u šleperima nastavljaju jednoliko pravocrtno gibanje cestom popločanom automobilima, u Vignju se takve stvari u pravilu događaju sve u jedan dan.
Premda je prva trećina kolovoza, vrijeme i fjaka doveli su do opadanja entuzijazma kod turista i mještana, tako da je ukupni dojam da je nastupilo jesensko doba.
Posljednje razdoblje obilježili su ekološki, multinacionalno i bućarski obojeni masakri u bukvalnom smislu, a domišljeni su i najnoviji oblici predškolskog odgoja i obrazovanja.
Sportski elan je maksimalan, sudeći prema broju joggera, koturaljkaša i biciklista, te nezaobilaznih (ako idete barkom) surfera, ali ne i prema odazivu na posljednjem organiziranom nogometnom turniru.

GREENPEACE NA SV. IVANU A POTOM U VIGNJU, U STONU I NA KORČULI
Savjesni građani, neznatno pod utjecajem ekološkog dopinga, Stup in Wigany , s djevojkom Ožujkinom, te Dinamom, ispratili su kamion Dvor Owner-a, koji je sadržavao pretežito kakadue s primjesama amonijačnih spojeva, a kojima je Dvor Owner pokušavao tlo oko Sv. Ivana načiniti plodnijim. Međutim, grupica savjesnih građana je primijetila da potencijalno gnjojivo nema adekvatnu kaloričnu vrijednost, kao primjerice kravlje, te su se odlučno usprotivili istresanju sadržine kamiona na Sv. Ivan. To se Dvor Owner-u nije suviše dopalo pa je odlučnim okretom prešao preko noge Dinama, dok su Ožujkina u Stup in Wigany izbjegli udar, poučeni primjerom opisanog šlepera. Međutim, spremno je uslijedila odmazda. Stup in Wigany je spretno bacio komad međe (sharon stone) u šoferšajbu, koja je popustila, a potom su Dinamo i Stup in Wigany pratili Dvor Owner-a do kuće, te su mu specijalnim tretmanom kamenjima osigurali provjetravanje unutarnjih prostora. Iz nepoznatih razloga, cijelu je grupicu, izuzev miroljubive Ožujkine (koja ekologiju voli u umjerenijim razmjerima), umjesto novinara "24 sata" te "Glorije", intervjuirala policija u (Bo)Stonu, a sutkinja Amy je u Korčuli donijela adekvatnu presudu. Naravno, nepravednu... Još je uvijek lova važnija od ekologije.

OBRAČUN KOD BUĆARE ILITI LETEĆE JANJE
Da boćanje nije bezazlen sport, vidjeli smo pred par dana na legendarnoj bućari u Vignju. Građanin Wignya named Little Century, revoltiran nepravednom odlukom suca odlučio se obračunati Šalama tipa Marko. Nakon prijetnji vezanih uz potencijalno suženje vidnog polja suparnika, Little Century je pribjegao metodama iz područja preventivnih zdravstveno-higijenskih mjera. Nakon što je u momentu utvrdio da je meso janjca koji se pekao zatrovano, smjesta je bacio silence of the lambs u moreuz kraj objekta Ocek Holidays. Potom je trenutačno utvrdio da je "Glamour Caffe" nedovoljno prozračan, te je u svrhu povećanja prozračnosti bacio dvije buće kroz prozore, a potom je nastavio vitlati stolicama koje nisu bile dovoljno anatomski izrađene. Šale tipa Marko je uljudno skrenuo pažnju na mogućnost da su se iste zdravstveno-higijenske mjere mogle provesti nešto sporije, a podjednako efikasno, međutim, Little Century se nije posve složio s ovom pretpostavkom.
Veći broj ljudi, koji je iz nepoznatih razloga hitro napustio bućaru, vjerojatno nije naviklo na ovakve uljudnosti, pa im čitava rasprava nije bila dovoljno razumljiva. Eto u kakvoj zemlji živimo.

K2 POPRIŠTE MEĐUNARODNOG SUKOBA
Nakon svirke "HIV Pozitiva" u "K2", day after svirke u Orebeachu, koja je protekla bez većih incidenata, osim čagljastih urlika manje poznatog odvjetnika iz Splita, došlo je do masovnog, ali iracionalnog međunarodnog sukoba, zamislite Mađara i Slovenaca. Dok su svi očekivali logični sukob Izraelaca i Palestinaca, Hrvata i Srba i/ili Slovenaca, Kineza i Japanaca, partizana i Nemaca, Bosanaca i Hercegovaca, zatekao nas je ovaj neobični sukob. Sukobu nije razlog Blatno jezero, koje prema tvrdnjama Slovenaca, pripada Sloveniji, slično kao i Piranski zaljev, niti klobase Deberecenke, koje se ilegalno uvoze u Sloveniju. Čak ne govore istim jezikom, niti su u prošlosti bili u Jugoslaviji. Wayne SR Shane nije bio ravnodušan, premda su razgovori s jakim snagama MUP-a gotovo uvijek ugodni. Pa ti živi od turizma, Huna i Karantanaca.

ŠTO RADE POZNATI ?
Premda je u narodu znano da su poznati i poznati upravo po tome što je poznato da rijetko rade, ovog ljeta to nije slučaj. Neki savjesno pjevaju (Bata Ancore) i povremeno odspavaju na putu od kuće do škole, neki kuhaju i multiplo dejstvuju (Bata Midnight), dok je iznenađenje ljeta Bata Isidor named Mirso, koji je ovog ljeta zaposlen i u Perni i u Darling Woj Campu, na poslovima domara i kuhara. Ako tome dodamo i rekreativni ribolov, slika Japanca je zaokružena.
Bata Grolex je megaprezaposlen. Danas u Orebiću s HIV Pozitivom, sutra u K2 s istim bendom, preksutra u Sinju svira alkarima i Mesićevom izaslaniku, pa u Dračama, pa u Kučištu... Bata Berisha se vratio s broda i odmah prionuo na posao u K2. Đe to ima, dragi gledaoci ?! Bata Jolex u anonimnosti piturava škure i ograde, te siječe džunglu oko obrasle kućice pored mora.
El Forte, prema izvješću Darkmana, ali i mase preneraženih, iznenađenih, kronično potresenih turista, žena, djece i nejači – prakticira spcifični stil vožnje automobile. Vjerojatno u želji da skenira potencijalne mušterije za “Mamma Mia”, odnosno da utvrdi odljev mušterija kod konkurencije, El Forte ne gleda dok vozi pravo, nego isključivo difuzno i osmotički sa svih strana (samo ne ispred sebe)… Preživjeli svjedoče o strahu koji su pretrpjeli, a kako mrtvi ne govore, a samo pojedini budu zabilježeni u crnoj kronici, posljedicu ovakvog stila vožnje vidjet ćemo kod sljedećeg popisa stanovništva u Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj i BiH.
Brothers Cooking Men, s pripadnom enklavom iz Winkovaca, tradicionalno od 16-te godine provode dane reklamirajući pivo, vino i rakiju, ujutro pred butigom, popodne i navečer u “Boti”, a katkad imaju i manje devijacije, pa recimo odreklamiraju malo i u “Tri palme” u Orebeachu. Vrlo je vjerojatno da su im reklame sinhronizirane, budući da su susjedi primijetili nesukladnost između izrečenih sadržaja na TV-ekranima, te na Bilića balkonu…

SPORTSKA RUBRIKA
Ove su godine postojale i vrlo ambiciozne koncepcije organizacije tzv. generacijskog turnira, u kojem su se trebale sunožiti generacije rođenih u 50-tima, 60-tima, 70-tima i 80-tima. Ništa od toga, zbog teškoće usklađivanja brojnih raporeda, manjka volje, ozljeda ismrti pojedinih igrača. Međutim, već je sama zamisao pobudila interes, a moguće je da će se nakon par desetina godina suočiti barem Stari (rođeni prije 2000.) i Mladi (rođeni nakon 2000.). Zanimljivo je da su prema nekim koncepcijama i generacije relativne, jer pojedinci "generacijom" smatraju rođene između 10. travnja 1964. i 10. travnja 1974.

Umjesto toga, dana 8. kolozova 2006, trebao se odigrati drugi i posljednji turnir iz ciklusa "Viganj Open" na stadionu "Divota prašine". Osokoljeni i ovrapčeni, naprosto ogalebljeni uspjehom prethodnog turnira "Bućara Open" koji je okupio rekordnih 12 momčadi, nadali smo se odazivu narem 4-5 ekipa.
Međutim, od odaziva ni "U", rekli bi Rvati. Odazvala se se samo jedna, pobjednička momčad s prošlog turnira "Materazzi", koja je, u nedostatku boljih rješenja, odigrala (ne)prijateljski meč protiv momčadi "Ocek Holidays". Utakmica je, nakon niza preokreta, uvjetovanih pretežno letom lopte u draču, rogače i Drače, završila 8 – 8, da bi nakon izvođenja penala, momčad Materazzi pobijedila, na čelu s petokrakom, te Bata Grolexom kao golmanom i tehničkim izvođačem penala.
Inače, tijek utakmice obilježio je niz brutalnih prekršaja Ante Face, koji je uz uvjerljivo najveći broj prekršaja, postigao i veći broj golova (oko 5). Festival nasilja (ovog puta verbalnog) nastavio se i pred butigom, gdje su se igrači poslije utakmice zadržali na luksuznom koktelu, a iz verbalnih iskaza smo doznali da nisu važne žene, nego Melberg, Ljungberg, a osobito naš Ibrahimović.

OTOK SREĆE ILI PONTON ZA DJECU
U "K1" je osmišljen genijalni objekt, poluotok, dakle izraslina tipa Pelješca, zvana Otok sreće, gdje se parovi, trojke i četvorke, pa čak i čopori ljudi, mogu izdvojiti od ostalih, u svrhu trača, karantene ili kvaziromantike.
Ovaj Otok sreće imao je specijalnu namjenu i tijekom svirke Bata Groleta u "K1". Naime, izvjesna majka izvjesnog djeteta, dobila je iznenadnu potrebu za zbližavanjem (dakle bambusanjem) s anonimnim stanovnikom Kvašklanda, u obližnjem multinamjenskom toaletu "K1". S obzirom da je i dijete predškolske dobi bilo prisutno, u hipu je osmišljen način njegova zbrinjavanja, dok majka obavi nužne poslove. U tu svrhu poslužio je ovog puta upravo Otok sreće, koji omogućava kontrolu nad ulazom i izlazom objekata i persona, izuzev pod morsku površinu. Međutim, do neželjenih posljedica nije došlo, i Otok sreće se pokazao optimalnim rješenjem. Dakle, ovo je ujedno i reklama za ovu novu varijantu predškolskog odgoja i obrazovanja. Ako vas uhvati napala, a imate koje dijete viška, dođite u "K1", odsjek Otok sreće.

OBLJETNICA DANA GRAFITA
Na današnji dan, prije dvadeset godina, Bata Grolex i Maskirani Profesor (Doktor) kao aktivni sudionici, te Bata Isidor, kao Baywatch, ugostili su u Doktorovoj kući dvije djevojke iz svijeta medija, u nezgodnom dijelu mjeseca. Kao posljedica ostali su komunistički grafiti na zidovima. Zanimljivo je da se ovaj datum poklapa s bolešću Fidela Castra.

ST. LOVOR DAY IN KUĆIŠTE

Zabilježili smo nezabilježenu proslavu Sv. Lovra u Kućištu (u prijevodu, narodno veselje kao na reklami za “Pan” pivo sa Svenom Medvešekom). Veći broj posjetitelja zabilježen je jedino na stadionu “Dinama”, u meču protiv “Arsenala”, ovog puta s pozitivnim rezultatom. Osim megažderke s tradicionalnim dalmatinskim proizvodima (ćevapčići) koju je priredio Šale tipa Marko, Black Little Rain nuđao je “Dingač” i mušule, dok je “Bota” zadržala tradicionalni slavonski štih, s vlastitom (slavonskom techno) glazbom, a simpatična gazdarica dobila je i komplimente. Od najavljenog nastupa Bata Groleta, Mail Mana (Karl Malone) i Bata Isidora, čuli smo par izvedbi pjesama Bata Groleta u sjeni “Sjena” (orebićka verzija “Shadowsa” kao pratnjom). Međutim, ključna zbivanja bila su sportskog karaktera, što je i uvjetovalo ne-svirku popularnog tria (sportski umor Bata Groleta, tradicionalna apatija Bata Isidora te uzrujavanje zbog dezorganizacije Karla Malonea, koji je navikao na besprijekornu usklađenost “Orient Expressa”).
Sportski dio manifestacije sačinjavali su vaterpolo susreti: KVAŠK – Stari protiv Mladih, u kojem su Mladi, prevođeni centrom “Mladosti”, pobijedili fanatično borbenu momčad Starih, ali tek u produžecima, i to gol razlike.
Drugi vaterpolo meč privukao je još veću pozornost, jer su žene KVAŠKa, heterogenog geografskog porijekla, s masom plaćenica i monumentalnim cheerleadersicama iz Winkovaca, te king-kongičnim Seven Dwarfsom, s 9-7 pobijedile žensku vaterpolčad “Lovišta” i osvojile pečeno janje. Koje li diskrepance: nježne žene i brutalna janjetina s young lukom !?
Sve je kulminiralo potezanjem konopa, gdje je Bata Grole sastavio momčad “Lako ćemo” koja ne može izgubiti. I nije izgubila. U momčadi gotovo nitko nije imao ispod 100 kg, a dojam je da su dvojica ili trojica iz momčadi bila sasvim dovoljna za uspjeh. Premda se adekvatna ekipa Lovišta služila prljavim trikovima, te je za njih, prema raznim očevidcima (majkovidcima) vuklo konop jedan, dva, tri ili čak četiri čovjeka više, „Lako ćemo“ su pobijedili, osvojili janjca, i nisu ga pustili na slobodu.
Sve u svemu, praktički svi su bili zadovoljni, čak i posjetitelji koji su bili poliveni alkoholom, čak i poražene sportske momčadi. Jasno je da je i u ovoj kulturno-povijesnoj manifestaciji par ljudi podmetnulo leđa, dok su drugi osmišljavali, davali sugestije u tisućama Eura te kritizirali postignuto, a pojedinci su se i čagaljski ovajdili (par likova iz Orebeacha je pojelo velik dio janjca pobjedničkoj ženskoj vaterpolo momčadi KVAŠKa).
Ovako nešto (možda ne baš u svim detaljima) svakako treba ponoviti.


- 18:26 - Komentari (3) - Isprintaj - #