Joškizmi te presjek skupova s paralelnim svjetovima

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blogopis
Razne mentalne tvorevine, od krajnje neozbiljnih do djelomično fatalnih; zbivanja iz života i smrti, protoimperativi, numizmatika, ekstrapolacije apsoluta, elongacije i druge pametne stvari koje fasciniraju gledatelje "Milijunaša".

Na stranici http://batajolex.arhiva.blog.hr/ ko hoće može naći tekstove koji nedostaju, da se spiječi bunt. A nekima fali N dasaka u glavi, i još se bave politikom ili humanističkim znanostima, pa ništa.

Linkovi Joškizama
http://mibex.blog.hr/

http://ligadubrovcana.blog.hr/

http://underroom.blog.hr/

MASAKR TIMES
Popularni MASAKR TIMES utemeljen je na izvještajima različitih novinskih, babosomskih, te senzacionalističkih agencija, s manje ili više udjela osobne prepričbe s elementima: zlobe (HIMBA), začini, maslanja, Dukat-arenja (GROREUTERS), personalne obojenosti (VICEVI I ŠALE), alkohola, penicilina i drugih vrsta dopinga (ANCORS).

Ispričavamo se čitateljima ukoliko se u pojedinim vijestima potkrade isključiva istina, kao primjerice u "Sutkinji Amy".
Jer što je uopće istina ? (pitaju se već tisućljećima različiti mislitelji)

12.08.2007., nedjelja

MASAKR TIMES br. 17 (MEŠTROVIĆ TIMES br. 1 ?)

KVAŠKLAND, CROATIA, EARTH, MILKY WAY
Summer 2007, frst haaf of Wheel-train,
godina povijesnih uspjeha hrvatskog nogometa
(“Dinamo” iznenadio i moćne «Domžale», Rukavina zamalo zabio gol «Budućnosti»)

UBODNIK
Vjerujem da neki čitatelji mogu smatrati da se s novinarom baš ništa zanimljivo ne događa, jer taj samo piše kojekakve sadržaje, povremeno igra nogomet i popije kavu, te tek posredno saznaje što se događa drugima. Stoga ću iznijeti neke (prvenstveno meni) stavove o sportskom navijanju. Evo, jasno ću se izjasniti da formalno-pravno navijam za VK «Jug» te NK «Hajduk» (eto, čak sam zbog cool izjašnjenja o tome na dan utakmice dobio jednom šakom u glavu od nepoznatih BBB, premda igrah u više momčadi mali nogomet i s BBB, i s bivšim igračima «Dinama»). U Španjolskoj podržavam «Valenciju», u Francuskoj «Marseille», i to je zasad dovoljno.
Uglavnom, u psihologiji sportskog navijaštva meni je teško razumjeti da čovjek navija za klub koji je očigledno puno jači od drugoga, pa primjerice radije navijam za «Inter» iz Zaprešića, kad je «Hajduk» znatno premoćan, za «POŠK», koji je kudikamo slabiji od mog «Juga»… Sve u svemu, subjektivno smatram da navijati za neku momčad ima smisla samo onda, kad je ta momčad podjednaka ili slabija po snazi od one druge.
Ovaj opsežni ubod ukazuje na besmisao navijanja za omiljeni i jedini VK «KVAŠK», koji je bio višestruko jači od «Trstenika», koji je pobijeđen i u gostima (8:5), i kod kuće (13:5). Ima li smisla navijati za takvu velesilu protiv inferiornih protivnika ?! Više o tome u sportskoj rubrici.

RAVNO DO DNA
Naslov nekadašnjeg albuma «Azre» u ovom slučaju opisuje stil ljetovanja određenog broja turista, pogotovo onih porijeklom s kvašklandskim korijenima, koji vjeruju da se karakternost čovjeka pokazuje isključivo nemijenjanjem stavova prema nekim stvarima u životu.
Kao, nekad si jeo «Čokolino» - i sad jedeš «Čokolino». Nekad si bio buntovnik bez razloga čija su lutanja bespućima financirali roditelji – sad si opet buntovnik bez razloga, i u potrazi si za sponzorima… Ekstremni primjeri ovakve dosljednosti rezultirali su neimanjem tenisica za nogomet, te bona za mobitel, a samo da bi se novac uložio u očuvanje integriteta laskavog statusa Jamesa Deana.
Međutim, najupadljiviji primjer ovakve vrste karaktera je određen broj nekadašnjih šesnaestogodišnjaka i jasno šesnaestogodišnjakinja, kojima se pojam ljetovanja svodio na kontinuirano stanje mega-alkoholiziranosti, tek povremeno prekinutim spavanjem, kupanjem te ispijanjem kave (prije pive ili votke). E, zamjećujem da je kod zapanjujućeg postotka uvijek-istih-turista nakon 10, pa čak i 15ak godina, stil života ostao potpuno isti. U «K2» raspolažemo opsežnom foto-dokumentacijom (čak u Gigabajtima), koja svjedoči o pijanstvima djevojčica/djevojaka/žena, a o dječacima/momcima/muškarcima nije potrebno ni govoriti…
Recreativo-Huelva alkoholiziranje, dakle u nepravilnim (a svakako u prosjeku ne prečestim) vremenskim intervalima, naravno da se ne može tretirati jednako. A i ostaci human braina duže funkcioniraju…

MEŠTROVIĆOMANIJA
Opet najavljujući sportski izvještaj o utakmicama «KVAŠK-a” i “Trstenika”, ne mogu zaboraviti komentirati zbivanja u AFTER ROOM-u nakon uvjerljive pobjede «KVAŠK-a» na domaćem terenu. Izuzev zadovoljstva pojedinih igrača, rujanskih budućih ženika, koje je bilo uvjetovano slasnim pljeskavicama koje je priredio manager Šale tipa Marco, u AFTER-u je vladala neviđena potištenost. Naime, zamijećeno je da je jedino Pado van Thommy dobio adekvatnu minutažu od stanovnika Kvašklanda, dok je kao predstavnik Vignja nastupio jedino Darkman, i to u situaciji kad je utakmica bila posve riješena.
Nadalje, stručni tim leksičara i semiologa, te antropologa, sofisticiranom metodom analize prezimena utvrdio je da se većina igrača «KVAŠK-a» preziva Meštrović ili su s njima u neposrednom rodu. Agencija GREUTERS daje tumačenje da je Ex-Supercomplicatorico postupio najpoštenije moguće, u nastojanju da zadovolji potrebe vlastitog klana, ali i stanovnike Kučišta, a onda čak i Vignja. S druge strane, MIDNIGHT TELEGRAPH-ovi analitičari tvrde da je «važno je zvati se Meštrović» u biti kemijska formula za nastup u «KVAŠK-u», a ekstenzija tog mišljenja je vjerovanje da bi, da nije bilo dovoljno Meštrovića, nastupili čak i kipovi Ivana Meštrovića, prije nego živi Vignjani.
Objektivnija nezavisna glasila («Večernji list») međutim smatraju da su Kvašklanđani, s željom da osvoje prvenstvo u prestižnoj Pelješkoj vaterpolo ligi, smatrali da je neviđen politički pritisak na trenera i ostalu marionetsku upravu vršio osobno navodni demokratski gradonačelnik Ajvan Banditović, te njegov pobočnik Štef koji rado gleda Sinjsku alku, kad mu to i dopuste. Međutim, ugledni povremeno zabranjivani «Feral Tribune» procjenjuje da su prste u uspjeh KVAŠK-a po svaku cijenu umiješani g. Kanader (istinski vješt jedino u gašenju požara, koji sve uspjehe bilo koga u državi isključivo pripisuje sebi i svojima), te izvjesni bivši magistar iz Ćaprazlija, koji rado boravi i u Vignju.
Redakcija MASAKR TIMES-a nema svog vlastitog stava, jer nije upoznata, kako bi rekao nekadašnji zagorski državnik F. T. Međutim, utvrđena je nepobitna činjenica da ma gdje pošao – moraš naići na nekog od Meštrovića: a je li im vođa klana Don Ex-Superkomplicatorico, njegov sin ili otac, i koliko oni realno imaju utjecaja na zbivanja u KVAŠKosferi – obična su babosomska naklapanja.
Međutim, u uglednom časopisu «Story» predviđa se ukidanje kineskih dućana koje će zamijeniti naši dućani, čiji će vlasnici biti A. Meštrović, B. Meštrović, C. Meštrović, Ć. Meštrović, Č. Meštrović, itd.
Ili, matematički: lim KVAŠK ® +  MEŠTROVIĆ

KUĆIŠTE DO SVETOG IVANA
Premda numerički podaci o broju stanovnika pokazuju da je Viganj dvostruko veći od Kućišta (i slučajni gledatelj na vaterpolo utakmici je na mobitel tumačio sugovorniku da se nalazi u jednom mjestu pored Vignja), primjećuje se povremeno postoji rasna (bolje reći – mjesna) diskriminacija stanovnika ova dva inače bratska mjesta. Jedan od najupadljivijih primjera je VK «KVAŠK», dakle «Kućišćansko-Viganjski Akademski Športski Klub». Premda bi bilo logičnije da se klub zove VK «VKAŠK», jer je Viganj ipak veće mjesto, i stadion i uprava kluba smješteni su u Kućištu, trener je redovito iz Kućišta (nakon već zaboravljenog predsjednika, koji već godinama izbjegava sramotu svrgnuća, te ljeta provodi na brodu). Navodno je zamijećen grafit u Kućištu ali i u Basini na kojem piše istovjetna parola «KUĆIŠTE DO SVETOG IVANA». Vignjani su ogorčeni ovom pojavom, koja je kulminirala mizernom minutažom Vignjana na utakmicama protiv VK «Trstenik», dok jedna od najvećih europskih mladih vaterpolo nada (Litlle Ant) uopće nisu bile uvrštene u momčad, te njegov manager najavljuje transfer u VK «Trstenik» ili VK «Drače», bez odštete. Međutim, marionetska uprava iz Kučišta najavljuje mogućnost neizdavanja ispisnice ovom perspektivnom igraču. Istovremeno se najavljuje i realna mogućnost formiranja dvije momčadi: VK «VAŠK», te VK «KAŠK». «A Sv. Ivan nikad neće biti njihov», poručuju Vignjani.
Za to vrijeme, nešto zapadnije, Stonjani se grupiraju na braniku domovine, obnavljajući utvrde. Prisjećamo se u povijesti niza stravičnih primjera što se dogodilo onima koji su podcjenjivali uvijek tinjajuće velikokućišćanske tendencije (preživjeli su najčešće bacani čagljima na kućišćanskoj bućari , op. prev.).

DAN KUĆIŠTA
Na Dan Kućišta, 10. 8. named Sv. Lovro, održana je dugogodišnja tradicionalna proslava, koja se održala u samom centro ovog mista pored Vignja. Prema nevjerojatnoj vjerojatnosti p=0,01111, nakon skoro tromjesečnog sušnog razdoblja, baš na dan dugo pripremane proslave kiša je pala u dva navrata, što međutim nije pokvarilo svečanost, budući da su ljudi iskrsavali poput gljiva (vinskih mušica, kvaščevih gljivica, fotosinteze) poslije kiše.
Svečanost je započela tradicionalnim susretom Stari – Mladi u vaterpolu, gdje se opet pokazalo da je i revijalna utakmica pitanje prestiža, te se pokušalo na to utjecati već definiranjem dobne granice Starosti, odnosno Mladosti, koja je iznosila 25 godina. Slučajno se dobna granica poklopila sa mogućnošću igranja određenih sidruna talijanskih i rumunjskih prvoligaša, te «Mladosti» za Stare. No neizvjesnost ove rezultatski egzistencijalno važne utakmice održao je upravo Bata Brle, okušavši se u ulozi vratara Mladih. Nakon rezultatski izjednačene utakmice čak i u produžecima, na peterce su pobijedili Stari. «Utakmica je revijalna, ali rezultat se pamti.», rekao je netko od Starih (da su Mladi pobijedili, vjerojatno je da bi sličan citat rekao i netko od Mladih). Pa ti igraj neopterećeno revijalne utakmice…
Natjecanje u bućanju naprasno je prekinuto kišom, koja je od bućare u trenutku napravila olimpijski bazen. Najveću tugu izrazila je uigrana iskusna momčad Kemičar Luky i društvo iz Samobora i Zaprešića, koja je mjesecima trenirala za ovaj turnir, što se vidjelo i po rezultatu kojim su pobijedili u prvom kolu (13:0). Bili su spremni igrati čak i u uvjetima potopljenog terena, međutim, teško je uvjeriti ostale. S druge strane, vjeruje se da je jedna od momčadi favorita, s dva Brata Mindnighta, Bata Midnightom i Profesorom Midnightom, oštećena subverzivno-podrivačkom djelatnošću Šala tipa Marko, koji je u težnji bavljenja drugim aktivnostima, namjerno doprinio porazu tima BATA MIDNIGHT SPECIAL. Nema druge nego dogodina pripremiti svu moguću opremu, ralice za snijeg, tende za pokrivanje terena (kao u Wimbledonu)…
Najveću spremnost za sve klimatske uvjete na individualnoj razini pokazao je Wayne SR Shane, koji je na samu pojavu kiše osvanuo (ako se to može reći za večernji termin) u ronilačkom odijelu, s maskom i disaljkom.
Čovjek koji je uvjerljivo najmanje pojeo na ovu večer bio je naravno Bata Grole, koji se, čuvajući se za estradni nastup s grupom «Sjene» (ex «Shadows», s neizbježnim Karl Maloneom iliti Mail Manom) na ceradom dvaput pokrivanoj i otkrivanoj bini, odbio konzumiranje bilo kakvog jela i alkohola. Doduše, redovito je bio zamijećen s čašama žućkastog napitka koji se pjenio, a tijekom tradicionalne kvašklandske tvrdnje «tri dana ništa nisam j'i», mogao se uočiti komadić krumpiruše u kutu usana, dok se mogao nanjušiti i miris netom pojedenog roštilja. Kasnije je slučajno uočen kraj štandova s mušulama i skušama, a kao manager momčadi koja je pobijedila na potezanju konopa vjeruje se da mu nije promakao trenutak kad jaganjci utihnu.
Mora se istaknuti i trenutak sklapanja novih prijateljstava, primjerice između njegove supruge (Nina Nana Grole) i Mayice Jumping, koje su se povremeno i prije viđale, ali nisu imale vremena sklopiti ovako kvalitetne bilateralne odnose. Kad bi se tako mogli zbližiti npr. Slovenci i Hrvati, ili Kućišćani i Vignjani, ne bi bilo ni Piranskog zaljeva, ni natpisa «Kućište do Svetog Ivana»…
U potezanju konopa, po ekstenziji formule «ponude koja se ne može odbiti», Bata Grolic je i ove godine sastavio momčad koja ne može izgubiti. Prema isprobanoj formuli KVAŠK-a i «Chelsea», poput Romana Abramovicha, odrekao se vlastitog sudjelovanja da bi momčad pobijedila. S obzirom da su u momčadi bili osim trajnog aduta Seven Dwarfs, Bata Yoye, Renea, itd., ove je godine momčad otežao i Mirko i Slavko zvan još i «Schalke 04». Nema smisla natjecanje ako je neizvjesno – stara je kućišćanska poslovica.
U atraktivnoj utakmici ženskog vaterpola pobijedile su igračice s bijelim kapicama (to nema nikakve veze s njihovim porijeklom ni s pekarama). Uz briljantne zgoditke, najveću su pažnju privukle vratarke Big Sanya i Peaceful, svaka na svoj način. Međutim, treba istaknuti hrabrost i upornost svih igračica, od kojih su neke (portugalska pjevačica Deer Workowich) podlegle već napornom dvosatnom treningu. Legendarna kvašklandska žudnja za pobjedama u svakoj prilici i po svaku cijenu upropastit će i ovo malo hrvatske estrade koja ne privlači pažnju isključivo skandalima i vezama sa sinovima i djedovima vlasnika «Agrokora», «Dinama», «Kauflanda» i tko zna čega sve ne.
Post Hoc analizom utvrđeno je da mnogi sudionici proslave u biti ne znaju gdje su u stvari nestala dva janjca, koji su u pauzama između kiša redovito nestajali, da bi ima se na kraju posve izgubio trag. Navodno, jedan od vođa zloglasnog klana Meštrovića «dobio je neke ostatke», a ekipa za očevid day after obilazi restorane od Hvara do Dubrovnika tražeći podgrijane komade janjetine.
Čak i bez različitih svirala i balončića procjenjuje se da bi malo tko od sudionika proslave prošao na alko-testu, čak s popriličnom razinom tolerancije.

BLITZ CINESTAR K2 NEWS

U spomen žrtvama borbi između «K2» i plaćenika te klana Budista, na poprištima borbe unutar same utvrde «K2», izgrađen je Trg žrtava Budizma, te asfaltirana Avenija Modre Galice, a planira se izgradnja još niza spomenika s prigodnim imenima. U čast proslave otvorenja ovih spomenika, Karmelićani su naručili pizzu iz obližnjeg restorana. Međutim, pizza je došla nakon 45 minuta i bila je hladna. Ali bitno je da se slavi.
· * *
Nastupa trija Isidor Duncan, Bata Grolex, Šale tipa Marco, uvijek su drugačiji. Ovog puta iznenadilo nas je izvrsno raspoloženje Isidora Duncana, koji se služio legendarnim sloganima Moći Vjetra: «Već tri dana ništa nisam j'i, samo ovo…» (pokazujući na alkohol, u ovom slučaju vino). Važno je spomenuti da je legendarni Trio Fantastikus nastupio i u emisiji RTL-a u Lovištu, koju je popratilo i žensku bućanje.
· * *
Ovo je definitivno godina čeških rekorda u Vignju. Oboren je svjetski rekord u ronjenju na dah, a rušitelj rekorda izvađen je iz mora nakon tri dana. Svjetski rekord u skoku udalj iz mora na kopno oborio je drugi češki državljanin, koji je s kajetom uletio ravno u kamp, preko ceste.
· * *
Šale tipa Marko zamjećuje da je Beri Berishi lako organizirati feštu u Kućištu (a ostane nešto i za svadbu), jer je pun love. Odakle mu ta lova, znaju samo izvornici, Marko i financijska policija.
· * *
Na (začudo dopuštenom) partyju u K2, gomila engleskih državljanki došla je ukrašena smokvinim lišćem, plastičnim čašama na grudima junačkim, s čokoladnim naušnicama, ekološki odjevene u najlonske vreće od smeća… Kako se u Europi jednostavno ljudi oblače, a u nas bi i plastične čaše trebale imati marku BMW, «Prada» ili »Diesel».

AT LAST - SPORT NEWS

Brojne premise kvašklandskih sportskih natjecanja detaljno smo rekli prethodno, ali ukratko ćemo sumirati samo temeljne aksiome:
a. nek' susjedu crkne čagalj
b. važno je sudjelovati a još važnije pobijediti
c. Kućište do Svetog Ivana
d. važno je sastaviti momčad koja ne može izgubiti, a nema veze tko igra
e. suština sportskih natjecanja nije neizvjesnost, nego pobjeda.


KVAŠK CHELSEA A TRSTENIK NEŠTO KAO DINAMO
Nakon stravičnog propusta u prijateljskoj utakmici protiv «Trstenika» na pričuvnom domaćem stadionu u Vignju na Dan Vignja (dan se poklopio iz financijskih razloga s krajem Otvorenog prvenstva Hrvatske u surfanju a po kineskom kalendaru i sa svecem zaštitnikom Vignja), u kojoj su igrali samo domaći igrači, došlo je do recipročnog pristupa u službenim natjecanjima. U prvenstvu Pelješca cilj je samo pobjeda, osvajanje titule prvaka, te sudjelovanje u Ligi euro-azijskih poluotočnih prvaka, gdje će KVAŠK biti u grupi s prvakom Kamčatke, Pireneja te Apenina. Stoga je logično da su posegnuli za određenim pojačanjima koja su mahom rodom iz Kvašklanda, ili pak s Klisura (Sv. Ilije i popratnih brežuljaka). Doduše, nekima (dvojici) je čak i CSI metodama DNA-analize bilo teško pronaći kvašklandske korijene, ali Šale tipa Marko je analizom tektonskih i drugih kretanja utvrdio da su ta dva igrača više puta brodom prolazila kroz Korčulanskim kanalom, s pogledom na Viganj i manje misto pored njega.
Ukratko, u prvoj utakmici u hladnom moru Trstenika, KVAŠK (dakle, stranci i rođaci) je s 8 : 5 pobijedio «Trstenik», dok je u uzvratu na stadionu u Kućištu KVAŠK bio još uvjerljiviji (13: 5), dok su u pripravnosti bili i Pado van Vito, daljnji rođak Pado van Thommyja, izvjesni Matuta, a nagađa se i Tamas Kasas (koji na vrijeme nije dobio ispisnicu pa nije mogao nastupiti).
Kod rezultata 8 : 1 u uzvratnoj utakmici, marionetskom a dobronamjernom selektoru je dopušteno da uvrsti na par minuta i nekolicinu domaćih igrača izuzev Pado van Thommyja, a zamijećeno je da su neki od njih imali i prezime Meštrović.
Kao tumačenje ovakve politike kluba dan je podatak da je i za «Trstenik» igralo nekoliko igrača dubrovačke «Divlje lige» te čak i iskusnijih igrača, koji doduše imaju 39 godina.

3. MEĐUNARODNI MALONOGOMETNI TURNIR U VIGNJU
Na margini zbivanja u Kućištu, svijetu vaterpola i požarima na dubrovačkom području, odigran je i treći malonogometni viganjski turnir, uz sudioništvo N momčadi, od kojih su se na finalni turnir plasirale tri. Prema poznatim aksiomima kvašklandskih sportskih zbivanja (vidjeti raniji tekst), neizvjesnost natjecanja je izostala, jer se unaprijed znalo tko će biti prvi, tko drugi a tko treći.
Dok iz časopisa «Ekstra» doznajemo podatak da se «pobjednička momčad nije ni oznojila» (navodna izjava Harboura), mi iz drugoplasirane momčadi izjavljujemo s punom odgovornošću: «Mi smo se oznojili još manje, jer je ishod bio unaprijed poznat, pa zašto se posebno truditi». Ili, kako to lepo kaže naš narod: ne može se zadovoljiti nimfomanku, pa se ne treba uzalud specijalno truditi, ako ti se ne da. Međutim, uvijek simpatični Kemičar Luky se tijekom natjecanja lakše ozlijedio, što je bacilo jedinu uistinu tamnu sjenu na natjecanje.
Pregled rezultata:

SUDOKU – ANTE I STARE KANTE 3 : 11
KITOLOVCI – SUDOKU 10 : 7
ANTE I STARE KANTE – KITOLOVCI 2 : 5

I bez završne tablice vidljivo je da je momčad KITOLOVACA prva. Zato evo sastava momčadi (jer će ispasti da će lakše biti dovršiti doktorat, nego MASAKR TIMES 17).

KITOLOVCI: Nikola Petrić, Marko Salečić, Lukša Konsuo, Luka Cvitanović

ANTE I STARE KANTE: Ante Milat, Joško Sindik, Ivan Pamić, Edin Silajdžija, Paulo Mage

SUDOKU: Dado Ćorić, Vinko Presečki, Boris Jurko, Ante Vidović.

Ono što je u svakom slučaju zanimljivo jest podatak da su nastupili državljani Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Švedske. Ovakav primjer omrznutog bratstva i jedinstva trebali bi zamijetiti oni iz UN-a i EU, kojima bi to svakako laskalo.


- 09:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #